Uitgelicht

De Haagse Hogeschool treedt toe als partner tot de Health Campus Den Haag

Vandaag tekenen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en De Haagse Hogeschool een partnerovereenkomst waarmee de Haagse Hogeschool per 1 januari 2023 toetreedt als partner tot de Health Campus Den Haag.

Collegecolumn: Slentertijd voor nieuwe inspiratie

Collegecolumn: Slentertijd voor nieuwe inspiratie

Het voorbije jaar hebben we veel van iedereen gevraagd. Uit de personeelsmonitor bleek dat de werkdruk hoog is en ook corona speelde ons parten in 2022. Ik gun iedereen daarom wat slentertijd. Tijd waarin je niet wordt opgejaagd door de waan van de dag.

Docentenondersteuning, ontwikkeling & onderwijsvernieuwing: je vindt het bij LLInC

Een nieuw jaar, een nieuwe afdeling! Deze maand zijn de teams van het Centre for Innovation (CFI) en ICLON Hoger Onderwijs samengevoegd tot LLInC: Leiden Learning & Innovation Centre.

Een AI-systeem dat je vertelt waarom je glas moet eten – mag dat?

Een AI-systeem dat je vertelt waarom je glas moet eten – mag dat?

De Engelstalige interdisciplinaire minor ‘AI and Society’ behandelt de rol van kunstmatige intelligentie in onze samenleving. Het interdisciplinaire karakter biedt student én docenten een grote meerwaarde. Kijk mee in de collegezaal.

Collegecolumn: Hoe gaan we samen aan de slag met de resultaten van de Personeelsmonitor?

Collegecolumn: Hoe gaan we samen aan de slag met de resultaten van de Personeelsmonitor?

De resultaten van de Personeelsmonitor 2022 zijn bekend. Nu zijn we met elkaar aan zet. Wat leert de monitor ons en hoe kunnen we er samen opvolging aan geven? Zelf hoop ik dat we als organisatie kunnen inzetten op een goede dialoog als start voor verbetering.

Statement College van Bestuur over vaste en langdurige contracten voor docenten

In ons nieuwe Strategisch Plan geven we aan op welke wijze we de komende jaren invulling geven aan goed werkgeverschap. Thema’s als sociale veiligheid, werkdruk en persoonlijke ontwikkeling zijn daarin belangrijk. Onderdeel van goed werkgeverschap is het bieden van vaste contracten voor structureel werk, langdurige contracten bij tijdelijke dienstverbanden en het duidelijker zijn over ontwikkelmogelijkheden en carrièrepaden.