Sinds kort is er op elke faculteit een student well-being officer aangesteld. De facultaire well-being officers zitten dicht op de studenten, waardoor laagdrempelige activiteiten, toegespitst op de faculteit of zelfs de opleiding, kunnen worden georganiseerd.
Als universiteitshistoricus onderzoekt Pieter Slaman het verleden, maar hij houdt zich ook nadrukkelijk bezig met de universiteit van vandaag. Zo werkte Slaman ook mee aan het strategisch plan. In een interview over zijn aanstelling legt hij uit hoe hij verbindingen wil stimuleren binnen de universitaire gemeenschap.
De Universiteit Leiden treedt toe tot de European University Una Europa. Samen met de andere partneruniversiteiten zal de Universiteit Leiden zich sterk maken voor de toekomst van Europa met behulp van innovatief onderwijs, onderzoek en internationale uitwisseling.
Leiden is in 2022 European City of Science en dat wordt gevierd onder de naam Leiden2022. Tijdens Leiden2022 worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals lezingen, workshops, excursies en tentoonstellingen. Ter gelegenheid van Leiden2022 is ook Postbus 71 geopend: de plek waar je met al je vragen over wetenschap terecht kan. Margaret Gold is coördinator van het Citizen Science Lab en ze vertelt wat er op de planning staat tijdens Leiden2022.
Het gelijkheidsbeginsel en het recht om niet gediscrimineerd te worden staan in het eerste artikel van onze grondwet. Toch is er een kloof tussen de tekst van de wet en het in de praktijk bevorderen van diversiteit, gelijkheid en inclusie. Het is die kloof die Ashley Terlouw, hoogleraar Rechtssociologie aan de Radboud Universiteit, tot onderwerp neemt tijdens het jaarlijkse D&I symposium (diversiteit & inclusie) van de Universiteit Leiden.
De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben een overeenkomst gesloten op het gebied van ICT voor onderzoek. De samenwerking is een verdere concretisering van de al eerder ingezette krachtenbundeling tussen beide partijen.